IMPLEMENTACIJA STRATEŠKOG PLANA RAZVOJA BRANITELJSKOG/BORAČKOG PODUZETNIŠTVA KROZ DODJELJENO ZEMLJIŠTE BRANITELJSKIM ZADRUGAMA

IMPLEMENTACIJA STRATEŠKOG PLANA RAZVOJA BRANITELJSKOG/BORAČKOG PODUZETNIŠTVA KROZ DODJELJENO ZEMLJIŠTE BRANITELJSKIM ZADRUGAMA

U sklopu implementacije Strateškog plana razvoja braniteljskog/boračkog poduzetništva za razdoblje 2022.-2025. i stalne potpore braniteljskim zadrugama, ministar Oliver Soldo održalo je radni sastanak s gospodinom Suvadom Mulaosmanovićem i Dilaverom Gogalija predstavnicima Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne te predstavnicima braniteljskih zadruga i Referalng centra branitelj/borac Zadrugar u prostorijama Ministarstva za pitanja branitelja.  

Kako su ranijim sporazumom Referalni centar Branitelj/Borac – zadrugar, Braniteljska zadruga "Hercegovačka izba" p.o. Mostar i Braniteljska pčelarska zadruga "Radilica" p.o. Mostar zajednički podnijele zahtjev Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za dodjelu vojnog neperspektivnog zemljišta na području bivšeg objekta vojnog skladišta „Raštani“ Mostar, isti je postupak pozitivno okončan te je Vlada dodijelila zemljište u svrhu korištenja. Zemljište je u jako lošem stanju te je potrebno nakon procesa preuzimanja, krenuti u proces čišćenja i revitalizacije svih parcela i objekata nakon dodjele.

Nakon održanog sastanka predstavnici Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstva za pitanja branitelja/boraca HNŽ, braniteljskih zadruga, Referalnog centra i zajedno su otkrili ploču kao simboličan znak početka rada na dodijeljenom zemljištu.